Életminőség

Nemcsak a kamaszok azok, akik aggódnak a bőrük és annak kinézete miatt. Mindannyian szeretjük azt érezni, hogy vonzóak vagyunk mások számára és fájdalmasan érint az elutasítás. Ez az emberi voltunk természetes velejárója.

Néhány pikkelysömörben szenvedő beteg úgy érzi, hogy a külvilág nem érti meg betegségüket.8 Sokan attól félnek, hogy az embereket, még családtagokat és barátokat is, visszataszítja a pikkelysömörös plakk látványa. Ezek az érzések természetesek, azonban sajnos befolyásolhatják tevékenységeinket, másokkal való interakcióinkat, szegényes énkép és testkép kialakuláshoz vezethetnek, illetve szorongást és depressziót eredményezhetnek.

Az Ön életminőségét is befolyásolja a pikkelysömör? Mit változtatott meg? Mit nem tehet most meg, amit eddig megtehetett? Amennyiben nem tudja kezelni pikkelysömörét, beszéljen orvosával a lehetséges gyógymódokról, hogy minimalizálja annak az Ön életminőségére gyakorolt hatását.  

 

Állapotfelmérő kérdőív

Kattintson a Állapotfelmérő kérdőív gombra, töltsön ki egy rövid kérdőívet a pikkelysömörről, valamint annak az Ön életére gyakorolt hatásáról.