Áttekintés

  • Egy európai felmérés szerint a pikkelysömörben szenvedő európaiak több mint 70%-a csak kicsit vagy közepesen elégedett gyógykezelésével (az Europso felmérése alapján)

  • Beszéljen orvosával gyógykezelési lehetőségekről

  • Tanulja meg a tüneteket minimalizálni

  • Nézzen utána a kezeléssel kapcsolatos lehetőségeinek

  • A pikkelysömör kezelhető

  • A súlyos pikkelysömörben szenvedő európaiak 41%-a nem használ orvosi gyógykezelést (az Europso felmérés eredménye alapján)

Általában a kezelésekről:
A pikkelysömörre nincsen végleges gyógymód. Azonban elérhető egy sor olyan kezelési mód, melyek segítségével a legtöbb esetben a pikkelysömör tünetei ellenőrzés alatt tarthatóak. Ne felejtsük el, hogy nem minden kezelés használ mindenkinek, illetve egy betegnek kezelésre való reagálása változhat az idők folyamán. Gyakran egy kipróbálási szakasz szükséges a leghatásosabb gyógymód megtalálásához. Minden olyan beteg, aki úgy érzi, hogy a gyógymódra nem reagálnak megfelelően a pikkelysömör okozta tünetek, illetve a kezelés már nem olyan hatásos mint korábban, keresse fel kezelőorvosát vagy bőrgyógyászát.


Általánosságban a pikkelysömör kezelése négy főcsoportra osztható:

Helyi terápiák (külsőleg, a seben, sérülésen használatos kezelések)

Fototerápiák (ultraibolya fényt alkalmazó kezelések)

Szisztémás terápiák (gyógyszerek, melyek tabletta formájában vagy injekcióként alkalmazandók és az egész szervezetet kezelik)

Biológiai terápiák (olyan gyógyszerek, melyek emberi vagy állati fehérjékből készülnek, céljuk, hogy megváltoztassák a betegség kialakulásának módját az immunrendszerre gyakorolt hatással. Ezeket a gyógyszereket injekció vagy infúzió formájában alkalmazzák).
 

Kezelési lehetőségek

Kérjük, kattintson az alábbi gombra, és mozgassa az egeret a diagramon, hogy megtekinthesse a különböző kezelési módokat, melyek alkalmasak lehetnek az Ön számára.
 

 Treatment Options

Pszoriázis súlyosságának mérése
Tudjon meg többet
Állapot felmérö kérdoöív