Biológiai terápiák

A biológiai gyógyszerek, a pikkelysömör kezelésének legújabb formái. Más gyógyszerekkel ellentétben, melyek kémiai anyagok kombinációjából állnak, a biológiai gyógyszerek emberi vagy állati fehérjékből, proteinekből állnak. A biológiai gyógyszerek már egy idő óta rendelkezésre állnak. Az oltások és inzulin is olyan biológiai gyógyszertípus, melyeket élő forrásokból állítanak elő.

A pikkelysömör esetében a biológiai gyógyszerek blokkolják bizonyos immunsejtek tevékenységét, melyek szerepet játszanak a betegség kialakulásában.

A biológiai gyógyszerek Európában olyan közepes fokú vagy súlyos plakkos pikkelysömörös betegek esetében kerülnek alkalmazásra, akik más gyógykezelésre nem reagáltak, vagy ha tolerálhatatlan mellékhatások miatt nem folytathatják az egyéb gyógykezelést.12 A biológiai gyógyszerek injekció formájában kerülnek alkalmazásra. Amennyiben bőrgyógyásza úgy gondolja, hogy ezen készítmények valamelyike az Ön számára hasznos lehet, a kezelés megkezdése előtt átbeszéli Önnel az előnyöket és hátrányokat.

Pszoriázis súlyosságának mérése
Tudjon meg többet
Állapot felmérö kérdoöív